Asistență Dicționar SIGN

Pentru a afla versiunea dicționarului pe care îl folosiți, porniţi dicţionarul şi căutaţi în numele programului din bara de titlu unul dintre şirurile: v2.5, v3.5, v4.00, v4.01, v4.10, v4.11, v4.12, v4.20, v4.21, v5.00, v5.01, v5.02, v5.03, v6.02, v6.06, v7.00, v7.1.

Este afișată eroarea: '0.020' is not a valid floating point value.

Această eroare poate să apară în cazurile în care setarea regiunii din sistemul dvs. de operare Windows nu este compatibilă cu setările din dicționar. Această problemă NU ar trebui să apară la ultima versiune a dicționarului (v7.1) care este comercializată în prezent.

Vă invităm să testați această soluție indiferent de numărul care este afișat între ghilimelele din eroare. Apăsați pe Start, apoi pe Settings. Selectați Time & Language, apoi Region.

În continuare, cel mai simplu este ca în căsuța Regional Format să selectați Romanian (Romania).

Însă dacă aveți nevoie de o altă setare pentru regiune va trebui să: apăsați pe Additiona date, time & regional settings, apoi pe Change date, time, or number formats, apoi Additional settings.... În căsuța Decimal symbol va trebui să selectați , (virgula). Apăsați OK și închideți toate ferestrele deschise.

Reporniți dicționarul și verificați funcționarea lui. Dacă acest tip de eroare persistă și după aplicarea acestor recomandări, vă invităm să ne contactați. Pentru alte erori vă invităm să citiți în continuare.

Să cumpăr versiunea v7.1 dacă dețin o versiune mai veche a dicționarului?
 • Indiferent de versiunea de dicţionar pe care o deţineţi, vă recomandăm să cumpăraţi ultima versiune v7.1. Aceasta vă oferă accesul la toate cele 7 limbi din dicţionar şi vă permite să o instalaţi unde doriţi dvs.: pe discul calculatorului dvs. sau pe o memorie USB.
 • Dicționarul v7.1 NU este un upgrade al vechilor dicţionare. Este un produs nou, de sine stătător. Puteţi să îl înregistraţi atât pe discul calculatorului dvs. cât şi pe orice (altă) memorie USB. NU este necesar să îl înregistaţi pe memoria USB cumpărată anterior de la noi. Veţi putea folosi în continuare ambele dicționare: atât cel vechi cât şi cel nou. Veți putea importa în noul dicționar definițiile adăugate de dvs. în dicționarul cumpărat anterior (de la v4.00 la v5.04).
 • Versiunile anterioare ale dicționarului pe USB nu funcționează pe Windows 10. Puteţi să le folosiţi nelimitat în continuare pe sistemele de operare pentru care au fost concepute, însă pentru Windows 10 va trebui să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului.
 • Citiți în istoricul versiunilor despre noile facilități adăugate, pentru a vă decide dacă merită să cumpărați ultima versiune a dicționarului.
Am probleme cu un dicţionar v7.00
 • Dacă ați trecut pe Windows 10 și nu mai funcționează dicționarul cumpărat de la noi, aveți în vedere că acesta a fost conceput pentru sistemele de operare existente la data cumpărării. Singura versiune a dicționarului care funcționează pe Windows 10 este 7.1. Puteţi să folosiţi nelimitat în continuare dicționarele mai vechi pe sistemele de operare pentru care au fost concepute (Windows 2000, XP, Vista, 7 şi 8), însă pentru Windows 10 va trebui să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului.
 • Dacă nu știți cum să folosiți dicționarul, citiți Manualu de Utilizare. Apăsați butonul Ajutor din colțul dreapta-sus al fiecărei ferestre a
  dicționarului. Există multe opțiuni extrem de utile pentru dvs. pe care nu le puteți găsi și utiliza decât dacă citiți o dată acest manual.
 • După înregistrarea dicționarului, faceți o copie de siguranță a acestuia. Copiați toate fișierele dicționarului
  (directorul DictionarSign700 împreună cu toate fișiere din acesta) pe o altă partiție, disc, memorie USB, CD etc.
  Dacă în viitor veți avea probleme cu utilizarea dicționarului, veți putea copia înapoi fișierele salvate.
 • În cazul în care obișnuiți să adăugați frecvent definiții noi, vă recomandăm să faceți săptămânal sau lunar câte o copie de siguranță.
  Astfel, vă veți asigura că nu veți pierde definițiile adăugate în cazul unor ștergeri accidentale de fișiere sau virusări ale acestora.
 • Dacă dicționarul nu funcționează, copiați înapoi pe unitatea de disc pe care l-ați înregistrat fișierele dicționarului din ultima copie de siguranță.
 • Dacă nu aveți o copie de siguranță, copiați arhiva dicționarului de pe site-ul nostru, din pagina Copiere fișiere și extrageți fișiere din aceasta.
  Va trebui ulterior să reînregistrați dicționarul folosind Codul de Garanție pe care l-ați utilizat la înregistrarea anterioară.
 • Nu formatați unitatea de disc pe care ați înregistrat dicționarul! Dacă ați formatat unitatea de disc pe care era înregistrat dicționarul,
  sau aceasta s-a defectat, sau ați schimbat calculatorul pe care era înregistrat dicționarul sau ați pierdut memoria USB pe care era
  înregistrat dicționarul NU veți mai putea folosi dicționarul prin utilizarea copiei de siguranță și nici nu veți putea să-l înregistrați folosind
  Codul de Garanție utilizat anterior. Veți putea folosi al doilea Cod de Garanție sau veți putea cumpăra din nou dicționarul.
 • După utilizarea ambelor Coduri de Garanție primite la cumpărare NU veți mai putea înregistra dicționarul pe o altă unitate de disc
  sau pe aceeași unitate de disc formatată. Veți putea cumpăra din nou dicționarul.
 • Un dicționar o dată înregistrat nu va putea fi mutat pe o altă unitate de disc (partiție, HDD sau USB).
 • Dacă la căutarea într-una dintre limbile din dicționar vă apare un mesaj de eroare de genul "Access violation at address ..." însă căutarea în celelalte limbi funcționează bine: probabil ați înregistrat dicționarul pe o memorie USB și ați adaugat definiții pe mai multe calculatoare cu sisteme de operare diferite sau seturi de caractere diferite. În acest caz este posibil ca unele caractere să nu fie recunoscute pe alte calculatoare iar baza de date să nu poată fi citită corect decât pe calculatorul pe care ați adăugat definiția. Pentru a rezolva problema, intrați în directorul în care ați instalat dicționarul. Apoi în subdirectorul "data". În funcție de limba în care aveți probleme, lucrati cu fișierele: engleză - eng, germană - deu, fraceză - fra, maghiară - hun, spaniolă - esp, italiană - ita, rusă - rus. În continuare este exemplificat cazul în care aveți probleme cu dicționarul în limba engleză. Ștegeti toate fișierele cu numele "eng", indiferent de extensia acestora. Copiați arhiva dicționarului pe calculatorul dvs. Extrageți din arhivă, din directorul DictionarSign700 și subdirectorul data fișierul eng.dic Copiați acest fișier în directorul data în care este instalat dicționarul. Ar trebui să puteți folosi dicționarul englez fără alte erori. Vă recomandăm să faceți periodic copii de siguranță ale fișierelor dicționarului și să folosiți fișierele din copia de siguranță (nu cele de pe site) dacă mai apar astfel de probleme.
 • Dacă antivirusul dvs. blochează rularea dicţionarului sau şterge executabilul acestuia, verificaţi dacă nu cumva dicţionarul a fost virusat, prin virusarea calculatorului dvs. sau introducerea memoriei USB într-un alt calculator virusat. Viruşii NU apar din senin în dicţionar ci prin intermediul altor aplicaţii de pe calculatorul pe care rulează dicţionarul. În cazul în care dicţionarul a fost virusat: (1) dezinfectaţi calculatorul dvs. (2) ştergeţi executabilul acestuia (3) copiaţi arhiva dicţionarului de pe acest site (4) extrageţi executabilul dicţionarului din arhivă în locul în care aţi instalat dicţionarului (de unde aţi şters executabilul virusat). Dacă aţi copiat arhiva de pe site pe un calculator fără viruşi, ignoraţi ulterior avertismentele aplicaţiei antivirus. Setaţi aplicaţia antivirus să accepte ca sigur executabilul dicţionarului.
Am probleme cu un dicţionar v5.0x - expirat din decembrie 2011
 • Acest dicționar pe USB nu funcționează pe Windows 10. Puteţi să îl folosiţi nelimitat în continuare pe sistemele de operare pentru care a fost conceput (Windows 2000, XP si Vista), însă pentru Windows 10 va trebui să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului.
 • Dacă vi s-a defectat memoria USB sau aţi formatat-o, nu vă mai putem ajuta deoarece garanția memoriei USB a expirat.
  Nici una dintre soluțiile prezentate în continuare NU va funcționa. Vă invităm să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarelor.
 • Indiferent ce altă problemă aveţi, pentru început copiaţi înapoi pe memoria USB fişierele din ultima copie de siguranţă
  funcţională pe care aţi făcut-o. Doar în cazul în care această soluţie nu funcţionează, urmaţi indicaţiile de mai jos!
 • Intraţi pe memoria USB în directorul DictionarSign500, apoi în directorul data. Ştergeţi toate fişierele care au extensia ini (de tipul *.ini) din acest director. Porniţi dicţionarul şi reînregistraţi-l folosind codul de garanţie primit la cumpărare.
 • În cazul în care nu aveţi o copie de siguranţă sau această soluţie nu funcţionează, nu vă putem ajuta deoarece am renunţat la comercializarea acestor dicţionare în decembrie 2011. Vă invităm să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului. Vă mulţumim pentru înţelegere.
Am probleme cu un dicţionar v4.xx - expirat din septembrie 2009
 • Acest dicționar pe USB nu funcționează pe Windows 10. Puteţi să îl folosiţi nelimitat în continuare pe sistemele de operare pentru care a fost conceput (Windows 2000, XP si Vista), însă pentru Windows 10 va trebui să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului.
 • Dacă vi s-a defectat memoria USB sau aţi formatat-o, nu vă mai putem ajuta deoarece garanția memoriei USB a expirat.
  Nici una dintre soluțiile prezentate în continuare NU va funcționa. Vă invităm să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarelor.
 • Indiferent ce altă problemă aveţi, copiaţi înapoi pe memoria USB fişierele din ultima copie de siguranţă funcţională pe care aţi făcut-o.
 • În cazul în care nu aveţi o copie de siguranţă sau această soluţie nu funcţionează, nu vă putem ajuta deoarece am renunţat la comercializarea acestor dicţionare în septembrie 2009, când am lasat versiunea 5.00. Vă invităm să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului. Vă mulţumim pentru înţelegere.
Am probleme cu un dicţionar v2.5 - v3.5 - expirat din decembrie 2007
 • Am renunţat la comercializarea acestor dicţionare pe CD în decembrie 2007, când am lasat noua versiune pe USB a dicţionarelor. Nu vă mai putem oferi nici un fel de suport. Vă invităm să cumpăraţi ultima versiune a dicţionarului. Vă mulţumim pentru înţelegere.