Asistență Dicționar SIGN

Pentru a afla versiunea dicționarului pe care îl folosiți, porniți dicționarul şi căutați în numele programului din bara de titlu unul dintre şirurile: v2.5, v3.5, v4.00, v4.01, v4.10, v4.11, v4.12, v4.20, v4.21, v5.00, v5.01, v5.02, v5.03, v6.02, v6.06, v7.00, v7.1.

Este afișată eroarea: '0.020' is not a valid floating point value.

Această eroare poate să apară în cazurile în care setarea regiunii din sistemul dvs. de operare Windows nu este compatibilă cu setările din dicționar. Această problemă NU ar trebui să apară la ultima versiune a dicționarului (v7.1) care este comercializată în prezent.

Vă invităm să testați această soluție indiferent de numărul care este afișat între ghilimelele din eroare. Apăsați pe Start, apoi pe Settings. Selectați Time & Language, apoi Region.

În continuare, cel mai simplu este ca în căsuța Regional Format să selectați Romanian (Romania).

Însă dacă aveți nevoie de o altă setare pentru regiune va trebui să: apăsați pe Additiona date, time & regional settings, apoi pe Change date, time, or number formats, apoi Additional settings.... În căsuța Decimal symbol va trebui să selectați , (virgula). Apăsați OK și închideți toate ferestrele deschise.

Reporniți dicționarul și verificați funcționarea lui. Dacă acest tip de eroare persistă și după aplicarea acestor recomandări, vă invităm să ne contactați. Pentru alte erori vă invităm să citiți în continuare.

Să cumpăr versiunea v7.1 dacă dețin o versiune mai veche a dicționarului?
 • Indiferent de versiunea de dicționar pe care o dețineți, vă recomandăm să cumpărați ultima versiune v7.1. Aceasta vă oferă accesul la toate cele 7 limbi din dicționar şi vă permite să o instalați unde doriți dvs.: pe discul calculatorului dvs. sau pe o memorie USB.
 • Dicționarul v7.1 NU este un upgrade al vechilor dicționare. Este un produs nou, de sine stătător. Puteți să îl înregistrați atât pe discul calculatorului dvs. cât şi pe orice (altă) memorie USB. NU este necesar să îl înregistați pe memoria USB cumpărată anterior de la noi. Veți putea folosi în continuare ambele dicționare: atât cel vechi cât şi cel nou. Veți putea importa în noul dicționar definițiile adăugate de dvs. în dicționarul cumpărat anterior (de la v4.00 la v5.04).
 • Versiunile anterioare ale dicționarului pe USB nu funcționează pe Windows 10. Puteți să le folosiți nelimitat în continuare pe sistemele de operare pentru care au fost concepute, însă pentru Windows 10 va trebui să cumpărați ultima versiune a dicționarului.
 • Citiți în istoricul versiunilor despre noile facilități adăugate, pentru a vă decide dacă merită să cumpărați ultima versiune a dicționarului.
Am probleme cu un dicționar v7.00
 • Dacă ați trecut pe Windows 10 și nu mai funcționează dicționarul cumpărat de la noi, aveți în vedere că acesta a fost conceput pentru sistemele de operare existente la data cumpărării. Singura versiune a dicționarului care funcționează pe Windows 10 este 7.1. Puteți să folosiți nelimitat în continuare dicționarele mai vechi pe sistemele de operare pentru care au fost concepute (Windows 2000, XP, Vista, 7 şi 8), însă pentru Windows 10 va trebui să cumpărați ultima versiune a dicționarului.
 • Dacă nu știți cum să folosiți dicționarul, citiți Manualu de Utilizare. Apăsați butonul Ajutor din colțul dreapta-sus al fiecărei ferestre a
  dicționarului. Există multe opțiuni extrem de utile pentru dvs. pe care nu le puteți găsi și utiliza decât dacă citiți o dată acest manual.
 • După înregistrarea dicționarului, faceți o copie de siguranță a acestuia. Copiați toate fișierele dicționarului
  (directorul DictionarSign700 împreună cu toate fișiere din acesta) pe o altă partiție, disc, memorie USB, CD etc.
  Dacă în viitor veți avea probleme cu utilizarea dicționarului, veți putea copia înapoi fișierele salvate.
 • În cazul în care obișnuiți să adăugați frecvent definiții noi, vă recomandăm să faceți săptămânal sau lunar câte o copie de siguranță.
  Astfel, vă veți asigura că nu veți pierde definițiile adăugate în cazul unor ștergeri accidentale de fișiere sau virusări ale acestora.
 • Dacă dicționarul nu funcționează, copiați înapoi pe unitatea de disc pe care l-ați înregistrat fișierele dicționarului din ultima copie de siguranță.
 • Dacă nu aveți o copie de siguranță, copiați arhiva dicționarului de pe site-ul nostru, din pagina Copiere fișiere și extrageți fișiere din aceasta.
  Va trebui ulterior să reînregistrați dicționarul folosind Codul de Garanție pe care l-ați utilizat la înregistrarea anterioară.
 • Nu formatați unitatea de disc pe care ați înregistrat dicționarul! Dacă ați formatat unitatea de disc pe care era înregistrat dicționarul,
  sau aceasta s-a defectat, sau ați schimbat calculatorul pe care era înregistrat dicționarul sau ați pierdut memoria USB pe care era
  înregistrat dicționarul NU veți mai putea folosi dicționarul prin utilizarea copiei de siguranță și nici nu veți putea să-l înregistrați folosind
  Codul de Garanție utilizat anterior. Veți putea folosi al doilea Cod de Garanție sau veți putea cumpăra din nou dicționarul.
 • După utilizarea ambelor Coduri de Garanție primite la cumpărare NU veți mai putea înregistra dicționarul pe o altă unitate de disc
  sau pe aceeași unitate de disc formatată. Veți putea cumpăra din nou dicționarul.
 • Un dicționar o dată înregistrat nu va putea fi mutat pe o altă unitate de disc (partiție, HDD sau USB).
 • Dacă la căutarea într-una dintre limbile din dicționar vă apare un mesaj de eroare de genul "Access violation at address ..." însă căutarea în celelalte limbi funcționează bine: probabil ați înregistrat dicționarul pe o memorie USB și ați adaugat definiții pe mai multe calculatoare cu sisteme de operare diferite sau seturi de caractere diferite. În acest caz este posibil ca unele caractere să nu fie recunoscute pe alte calculatoare iar baza de date să nu poată fi citită corect decât pe calculatorul pe care ați adăugat definiția. Pentru a rezolva problema, intrați în directorul în care ați instalat dicționarul. Apoi în subdirectorul "data". În funcție de limba în care aveți probleme, lucrati cu fișierele: engleză - eng, germană - deu, fraceză - fra, maghiară - hun, spaniolă - esp, italiană - ita, rusă - rus. În continuare este exemplificat cazul în care aveți probleme cu dicționarul în limba engleză. Ștegeti toate fișierele cu numele "eng", indiferent de extensia acestora. Veți pierde toate definițiile adăugate sau modificate de dvs. în dicționarul respectiv. Copiați arhiva dicționarului pe calculatorul dvs. Extrageți din arhivă, din directorul DictionarSign700 și subdirectorul data fișierul eng.dic Copiați acest fișier în directorul data în care este instalat dicționarul. Ar trebui să puteți folosi dicționarul englez fără alte erori. Vă recomandăm să faceți periodic copii de siguranță ale fișierelor dicționarului și să folosiți fișierele din copia de siguranță (nu cele de pe site) dacă mai apar astfel de probleme.
 • Dacă antivirusul dvs. blochează rularea dicționarului sau şterge executabilul acestuia, verificați dacă nu cumva dicționarul a fost virusat, prin virusarea calculatorului dvs. sau introducerea memoriei USB într-un alt calculator virusat. Viruşii NU apar din senin în dicționar ci prin intermediul altor aplicații de pe calculatorul pe care rulează dicționarul. În cazul în care dicționarul a fost virusat: (1) dezinfectați calculatorul dvs. (2) ştergeți executabilul acestuia (3) copiați arhiva dicționarului de pe acest site (4) extrageți executabilul dicționarului din arhivă în locul în care ați instalat dicționarului (de unde ați şters executabilul virusat). Dacă ați copiat arhiva de pe site pe un calculator fără viruşi, ignorați ulterior avertismentele aplicației antivirus. Setați aplicația antivirus să accepte ca sigur executabilul dicționarului.
Am probleme cu un dicționar v5.0x - expirat din decembrie 2011
 • Acest dicționar pe USB nu funcționează pe Windows 10. Puteți să îl folosiți nelimitat în continuare pe sistemele de operare pentru care a fost conceput (Windows 2000, XP si Vista), însă pentru Windows 10 va trebui să cumpărați ultima versiune a dicționarului.
 • Dacă vi s-a defectat memoria USB sau ați formatat-o, nu vă mai putem ajuta deoarece garanția memoriei USB a expirat.
  Nici una dintre soluțiile prezentate în continuare NU va funcționa. Vă invităm să cumpărați ultima versiune a dicționarelor.
 • Indiferent ce altă problemă aveți, pentru început copiați înapoi pe memoria USB fişierele din ultima copie de siguranță
  funcțională pe care ați făcut-o. Doar în cazul în care această soluție nu funcționează, urmați indicațiile de mai jos!
 • Intrați pe memoria USB în directorul DictionarSign500, apoi în directorul data. Ştergeți toate fişierele care au extensia ini (de tipul *.ini) din acest director. Porniți dicționarul şi reînregistrați-l folosind codul de garanție primit la cumpărare.
 • În cazul în care nu aveți o copie de siguranță sau această soluție nu funcționează, nu vă putem ajuta deoarece am renunțat la comercializarea acestor dicționare în decembrie 2011. Vă invităm să cumpărați ultima versiune a dicționarului. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Am probleme cu un dicționar v4.xx - expirat din septembrie 2009
 • Acest dicționar pe USB nu funcționează pe Windows 10. Puteți să îl folosiți nelimitat în continuare pe sistemele de operare pentru care a fost conceput (Windows 2000, XP si Vista), însă pentru Windows 10 va trebui să cumpărați ultima versiune a dicționarului.
 • Dacă vi s-a defectat memoria USB sau ați formatat-o, nu vă mai putem ajuta deoarece garanția memoriei USB a expirat.
  Nici una dintre soluțiile prezentate în continuare NU va funcționa. Vă invităm să cumpărați ultima versiune a dicționarelor.
 • Indiferent ce altă problemă aveți, copiați înapoi pe memoria USB fişierele din ultima copie de siguranță funcțională pe care ați făcut-o.
 • În cazul în care nu aveți o copie de siguranță sau această soluție nu funcționează, nu vă putem ajuta deoarece am renunțat la comercializarea acestor dicționare în septembrie 2009, când am lasat versiunea 5.00. Vă invităm să cumpărați ultima versiune a dicționarului. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Am probleme cu un dicționar v2.5 - v3.5 - expirat din decembrie 2007
 • Am renunțat la comercializarea acestor dicționare pe CD în decembrie 2007, când am lasat noua versiune pe USB a dicționarelor. Nu vă mai putem oferi nici un fel de suport. Vă invităm să cumpărați ultima versiune a dicționarului. Vă mulțumim pentru înțelegere.