Capturi de Ecran Dicționar SIGN

Această fereastră apare imediat după pornirea dicționarului. Vă arată care sunt dicționarele disponibile și modalitatea în care sunt înregistrate: pe USB sau în Rețea. Vă permite să porniți oricare dintre dicționarele disponibile, să creați un shortcut pe desktop sau să afișați manualul de utilizare.

 
 

Următoarele sunt fereastre cu rezultatele căutării traducerii cuvântului "dicționar" în fiecare limbă străină. Căutarea se poate efectua în ambele limbi. Chiar dacă nu sunt evidente, beneficiați de o mulțime de opțiuni, care sunt descrise în manualul de utilizare (butonul Ajutor).

Dicționar SIGN român-ENGLEZ-român

Dicționar SIGN român-GERMAN-român

Dicționar SIGN român-FRANCEZ-român

Dicționar SIGN român-MAGHIAR-român

Dicționar SIGN român-SPANIOL-român

Dicționar SIGN român-ITALIAN-român

Dicționar SIGN român-RUS-român

 
 

În continuare sunt prezentate opțiunile disponibile pentru dicționarul român-ENGLEZ-român. Dicționarele pentru celelalte limbi străine arată și se comportă similar.

 

Fereastra inițială a dicționarului prezintă informații despre posesorul licenței și despre definițiile pe care le conține. Permite efectuarea imediată a unei căutări în oricare dintre limbi și accesul la toate celelalte opțiuni ale programului.

Prin click dreapta pe căsuța de căutare este afișată lista ultimelor cuvinte căutate. Prin apăsarea pe oricare cuvânt se repetă căutarea, fără a fi necesară retastarea cuvântului. Funcționează identic și pentru căsuța de căutare în engleză.

Prin click dreapta pe oricare dintre definițiile găsite este afișat un meniu cu mai multe opțiuni. Sunt prezentate conjugările și declinările cuvintelor din expresia selectată (doar pentru cuvintele din limbile română și engleză), iar dacă le selectați vor fi căutate automat în baza de date.

Fereastra de adăugare a unei definiții noi. Tebuie să completați minim un cuvânt sau o expresie pentru limba română și pentru limba engleză. La baza ferestrei vă este afișat în timp real felul în care va arăta definiția în dicționar.

Fereastra de actualizare / modificare a unei definiții existente. Puteți șterge, înloui sau adăuga orice informație.

Programul vă permite să creați o listă cu definiții selectate din baza mare de date. Este utilă pentru formarea unui vocabular pentru un proiect particular.

Prin click dreapta pe oricare dintre definițiile din lista cu selecții este afișat un meniu cu mai multe opțiuni. Puteți lista aceste definiții.

Puteți lista definițiile din lista cu definițiile selectate. Este util când aveți nevoie de un vocabular specific pentru un proiect, o prezentare etc.

Fereastra cu opțiunile programului. Puteți alege cum să se comporte programul.

Programul vă permite să importați în baza de date a dicționarului curent definiții din alte surse. Este mult mai simplu decât să le adăugați individual.

Doar pentru dicționarul englez, puteți afișa lista verbelor neregulate ale limbii engleze.

 
 

Manualul de Utilizare, cu informații despre toate opțiunile programului. Este accesibil apăsând butonul Ajutor din fiecare fereastră a programului.

 
 

Fereastra aplicației de administrare a dicționarului în Rețea.

Fereastra dicționarului englez cu secțiunea de Chat în rețea activă. Toți utilizatorii din rețea pot comunica între ei local, prin acest Chat.

 

 
Înapoi
la pagina anterioară.