Descriere Dicționar SIGN

Dicționarul SIGN v7.1

Conţine peste 3.290.000 definiţii pentru limbile:

 • Română- român-englez-român ENGLEZĂ -Română cu 777.000 definiţii (450.000 de specialitate)
 • Română- român-german-român GERMANĂ -Română cu 413.000 definiţii (332.000 de specialitate)
 • Română- român-francez-român FRANCEZĂ -Română cu 444.000 definiţii (262.000 de specialitate)
 • Română- român-maghiar-român MAGHIARĂ -Română cu 500.000 definiţii (338.000 de specialitate)
 • Română- român-spaniol-român SPANIOLĂ -Română cu 369.000 definiţii (49.000 de specialitate)
 • Română- român-italian-român ITALIANĂ -Română cu 253.000 definiţii (42.000 de specialitate)
 • Română- român-rus-român RUSĂ -Română cu 413.000 definiţii (195.000 de specialitate)
 • Conjugări şi declinări pentru 27.000 cuvinte din limba român conjugări ROMÂNĂ.
 • Conjugări şi declinări pentru 112.500 cuvinte din limba englez conjugări ENGLEZĂ.

Definiţiile sunt generale și din următoarele domenii de specialitate: alimentar, anatomie, arhitectură, armată, auto, automatizări, aviaţie, biologie, botanică, căi ferate, chimie, construcţii, drept, E.U., economie, electrotehnică, fizică, geografie, geologie, hidrologie, ind. navală, informatică, istorie, marină, maşini, matematică, mecanică, medicină, metalurgie, militar, minerit, muzică, naval, petrochimie, piaţa europeană, poligrafie, religie, stomatologie, tehnică, telecomunicaţii, textile, tipografie, zoologie etc.

 
 

Avantajele dicţionarului SIGN

 • numarul foarte mare de termeni (cuvinte, expresii şi sensuri de traducere) din bazele de date;
 • definiţiile sunt din domenii generale şi de specialitate: tehnică, economie, drept, medicină, chimie, textile, informatică, stomatologie, U.E. etc.
 • cuvintele sunt scrise cu diacritice şi sunt descrise părţile de vorbire;
 • pot fi adaugate nelimitat cuvinte şi expresii noi iar cele existente pot fi modificate sau şterse!
 • pot fi realizate traduceri în ambele sensuri (română-engleză respectiv engleză-română), în aceeaşi fereastră a programului;
 • pot fi căutate cuvinte, fragmente de cuvinte şi chiar expresii şi fraze;
 • modalitatea de afişare a informaţiilor permite găsirea mult mai rapidă a sensurilor optime de traducere (sunt afişate întâi cuvintele care se potrivesc cel mai bine iar apoi expresiile care conţin cuvintele căutate);
 • sunt prezentate conjugările şi declinările a 27.000 cuvinte din limba română şi 112.500 cuvinte din limba engleză: verbe, substantive, adjective, pronume şi articole.
 • există butoane pentru introducerea caracterelor cu diacritice din română, germană, franceză, maghiară, spaniolă şi italiană, deci nu aveţi nevoie de tastaturi speciale pentru utilizarea dicţionarului;
 • puteţi înregistra dicţionarele inclusiv pe memorii USB, caz în care puteţi schimba calculatorul la care lucraţi oricând, de oricâte ori doriţi.
 

Capturi de ecran

Vă invităm să vizualizați capturile de ecran ale tuturor ferestrelor dicționarului pentru a vedea o mică parte a facilităților oferite.

Evaluare dicţionar

Vă invităm să copiați GRATUIT dicționarul pe calculatorul dvs. Veți putea să evaluaţi detaliat toate facilitățile pe care le oferă.

 

Cerinţe tehnice

 • Dicţionarul funcţionează pe sistemele de operare Windows 10, 8, 7, Vista, XP, 2000. Deşi nu garantăm funcţionarea, puteţi încerca să utilizaţi dicţionarul şi pe alte versiuni ale sistemului de operare Windows. Sistemele de operare trebuie să afişeze textele pe ecran la mărime normală (setarea implicită: Font size = Normal).
 • Pentru utilizarea dicţionarului aveti nevoie de un calculator cu procesor de cel putin 400 MHz şi minim 70 MB liberi de memorie RAM. Doar pentru utilizarea dicționarului pentru limba engleză aveţi nevoie de minim 110 MB liberi de memorie RAM. Necesarul de memorie crește proporțional dacă se pornesc mai multe dicționare în paralel.
 • Dicţionarul rulează doar de pe o unitate de disc fixă (harddisk-ul calculatorului dvs.) sau mobilă (memorie USB, card de memorie, harddisk extern etc.). Dvs. decideți pe ce suport veți înregistra dicţionarul copiat de pe site-ul nostru. NU oferim nici un fel de garanţie pentru integritatea suportului ales de către dvs. Oferim garanţie pentru funcţionarea dicţionarului doar în condiţiile prezentate în această pagină.
 • Indiferent de alegerea dvs., va trebui să aveţi 300MB liberi pe unitatea de disc pe care înregistraţi dicţionarul. Dacă alegeţi o memorie USB, aceasta trebuie să aibă o capacitate de minim 500MB. Spaţiul neocupat de dicţionar îl veţi putea folosi pentru orice alte fişiere.
 • Doar în cazul în care ați înregistrat dicționarul pe o memorie USB:
  • Dicţionarul poate fi folosit doar atât timp cât memoria USB pe care este înregistrat este conectată la calculatorul la care lucraţi.
  • Puteţi muta memoria USB și utiliza dicţionarul pe orice calculator, acasă, la serviciu sau în deplasare.
  • Pentru a putea funcţiona corespunzător, sistemul de operare al calculatorului trebuie să identifice corect memoria USB şi să îi aloce o unitate de disc distinctă! În cazul foate rar în care aveţi instalat pe calculatorul dvs. o aplicație de securizare a porturilor USB care nu oferă aplicaţiei noastre acces total la memoria USB, dicţionarul NU va funcţiona!
  • Vă recomandăm să nu lăsați memoria USB conectată la calculator în timpul pornirii și opririi acestuia deoarece informațiile de pe aceasta se pot deteriora.
 • Dicţionarul NU va funcţiona dacă îl copiaţi pe orice altă unitate de disc (partiție, HDD, USB) decât cea pe care a fost înregistrat.

Înregistrarea dicţionarului

 • Copiați fişierele dicţionarului de pe acest site web pe discul calculatorului dvs. sau pe o memorie USB. Iniţial dicţionarul va funcţiona în varianta demonstrativă, în care definiţiile sunt înlocuite cu *** şi nu este permisă adăugarea de definiţii sau modificarea definiţiilor existente.
 • După efectuarea plăţii veţi primi prin e-mail informaţii pentru înregistrarea dicţionarului. Veţi primi două Coduri de Garanţie, care vă vor permite înregistrarea dicţionarului de maxim două (2) ori în maxim doi (2) ani de la efectuarea plăţii. Veți putea folosi ulterior nelimitat dicționarul dacă nu va trebui să îl reînregistrați.
 • În timpul înregistrării dicționarului calculatorul pe care lucraţi trebuie să fie conectat la Internet. Ulterior dicţionarul NU are nevoie de o conexiune la Internet pentru a funcţiona.
 • După înregistrare NU veţi mai putea muta dicţionarul pe o altă unitate de disc (partiţie, HDD sau USB).
 • După înregistrarea dicționarului, faceți o copie de siguranță a acestuia. Copiați fișierele dicționarului (directorul DictionarSign700 împreună cu toate fișiere din acesta) pe o altă partiție, disc, memorie USB, CD etc. În cazul în care obișnuiți să adăugați frecvent definiții noi, vă recomandăm să faceți lunar sau chiar săptămânal câte o copie de siguranță. Astfel, dacă în viitor veți avea probleme cu utilizarea dicționarului sau dacă veţi şterge accidental fişierele dicţionarului, veți putea copia înapoi fișierele salvate anterior.
 • NU formatați unitatea de disc pe care ați înregistrat dicționarul deoarece dicţionarul înregistrat anterior pe ea nu va mai funcţiona.
 • Dacă ați formatat unitatea de disc pe care era înregistrat dicționarul, sau aceasta s-a defectat, sau ați schimbat calculatorul pe care era înregistrat dicționarul sau ați pierdut memoria USB pe care era înregistrat dicționarul NU veți mai putea folosi dicționarul înregistrat anterior (chiar dacă aţi făcut o copie de siguranţă) și nici nu veți putea să-l înregistrați folosind Codul de Garanție utilizat anterior. În acest caz veți putea folosi al doilea Cod de Garanție primit la cumpărare.
 • ATENŢIE!!! După utilizarea ambelor Coduri de Garanție primite la cumpărare NU veți mai putea înregistra dicționarul pe o altă unitate de disc sau pe aceeași unitate de disc formatată. Veți putea cumpăra din nou dicționarul.
 • Dacă aveţi probleme la utilizarea dicţionarului vă invităm să citiţi informaţiile din pagina de asistenţă clienţi.
 

Preţuri

Dicţionarul SIGN v7.1 cu 7 limbi străine (engleză, germană, franceză, maghiară, spaniolă, italiană şi rusă) costă doar 90 lei sau 20 euro. În acelaşi program puteţi căuta definiţii din română în toate cele 7 limbi străine şi invers, din cele 7 limbi străine în română. Cumpăraţi dicţionarul folosind formularului de comandă on-line

Notă: Plătind 90 lei sau 20 euro veţi folosi TOATE cele 7 limbi străine. Este suficient să cumpăraţi un singur dicţionar indiferent de limbile în care faceţi căutările. Cumpăraţi mai multe dicţionare doar în cazul în care doriţi să le înregistraţi pe mai multe calculatoare sau pe mai multe memorii USB, sau dacă dicționarul va fi folosit de mai multe persoane..

 
 
CONTRACTUL DE LICENŢĂ

1) DEFINIRE TERMENI
Produsul "Dicţionar SIGN v7.1" este o aplicaţie software utilizată pentru căutarea, adăugarea sau modificarea cuvintelor din bazele de date cu definiţii. Produsul este suma tuturor fişierelor şi informaţiilor furnizate de vânzător sau generate de către aplicaţie, incluzând fişierele executabile, baze de date cu definiţii, coduri, alte informaţii înregistrate pe disc sau în memorie etc. Bazele de date sunt fişiere care conţin cuvinte, expresii şi traduceri ale acestora, folosite de aplicaţia server sau aplicaţia client. O licenţă a produsului este acordată unei persoane fizice sau juridice şi permite unei singure persoane să utilizeze la un moment dat unul sau mai multe dicţionare pe un singur calculator.

2) CERTIFICARE
Prin instalarea, folosirea, copierea sau distribuirea produsului, dumneavoastră certificaţi că aţi citit acest contract, l-aţi înţeles şi aţi fost de acord să respectaţi clauzele şi condiţiile stipulate în cadrul acestuia. Dacă nu sunteţi de acord cu termenii acestui contract, va trebui să ştergeţi toate fişierele produsului şi ale informaţiilor de înregistrare pe care le deţineţi, inclusiv toate copiile acestora.

3) ACORDAREA LICENŢEI
Prin acceptarea termenilor acestui contract şi după confirmarea plăţii produsului către vânzător intraţi în posesia unei licenţe de utilizare. Aceasta vă oferă dreptul personal, limitat, neexclusiv de instalare şi folosire a aplicaţiilor, în condiţiile precizate în continuare.

4) PROPRIETATEA ASUPRA PRODUSULUI
Produsul este proprietatea firmei STABILITY IN MOTION SRL şi este protejat de legea drepturilor de autor. STABILITY IN MOTION SRL nu vinde şi nu cedează nici un drept asupra produsului sau a oricărei copii, ci acordă posesorului licenţei, exclusiv prin intermediul vânzătorului, doar dreptul de a folosi produsul în conformitate cu termenii acestui contract. Răspunderea contractuală este angajată exclusiv între cumpărător şi vânzător. Orice încălcare a dreptului de autor care a fost încurajată sau cauzată prin nerespectarea termenilor acestui contract atrage după sine răspunderea legală a cumpărătorului.

5) DREPTURI ŞI OBLIGAŢII

a) Instalare:
Puteţi instala şi înregistra produsul pe discul dur ar unui singur calculator sau pe o singură memorie externă. Pentru înregistrare aveţi nevoie de o conexiune la Internet pe calculatorul pe care lucraţi. Ulterior, nu veţi avea nevoie de conexiune la Internet pentru utilizarea produsului. La cumpărarea produsului primiţi două Coduri de Garanţie. Veţi putea folosi fiecare cod de garanţie o singură dată, pentru înregistrarea produsului pe un singur suport, într-un interval de maxim doi ani. Aveți dreptul să folosiţi al doilea cod de garanţie doar în cazul în care nu mai puteţi utiliza produsul înregistrat cu primul cod de garanţie (de exemplu dacă aţi formatat unitatea de disc pe care este înregistrat produsul, sau aceasta s-a defectat etc.) Nu aveţi voie să utilizaţi coduri de garanţie care nu sunt furnizate de vânzător. Veţi putea folosi produsul nelimitat după scurgerea celor doi ani, atât timp cât nu doriţi să îl înregistraţi din nou.

b) Utilizare:
Produsul poate fi folosit doar pe sistemele de operare Windows 10, 8, 7, Vista, XP, 2000. Nu aveţi voie să faceţi nici un fel de modificări, adaptări, traduceri, reproiectări, dezasamblări, decompilări ale produsului, sau să creaţi produse derivate pe baza acestuia.

c) Reproducere, copiere şi distribuire:
Puteţi să creaţi copii de siguranţa ale fişierelor aplicaţiei, prin copierea informaţiilor dorite pe orice suport. Nu aveţi voie să distribuiţi aceste copii altor persoane fizice sau juridice. Nu aveţi voie să distribuiţi terţelor persoane fizice sau juridice materialele primite de la vânzător care conţin aplicaţia, indiferent de scopul, suportul şi mijlocul folosit. Nu aveţi voie să faceţi publice sau să distribuiţi nici unul din codurile generate de program sau primite de la vânzător: cod garanţie, program, înregistrare etc. Nu aveţi voie să folosiţi, să generaţi sau să distribuiţi coduri şi alte informaţii sau programe care facilitează înregistrarea şi utilizarea acestei aplicaţii.

d) Actualizare:
Orice fel de actualizări ale aplicaţiei (incluzând variante noi ale fişierelor executabile, ale bazelor de date etc.) se vor face în condiţii stabilite ulterior de către vânzător.

e) Transfer de proprietate:
Puteţi transfera proprietatea dumneavoastră asupra produsului unei alte persoane fizice sau juridice doar în cazul în care noul proprietar este de acord în totalitate cu acest contact. Dumneavoastră va trebui să ştergeţi definitiv toate copiile produsului, să distrugeţi materialele şi informaţiile aferente şi să nu mai utilizaţi produsul vândut.

6) GARANŢIE
Vânzătorul va oferi, după posibilităţi, suport tehnic pentru instalarea şi utilizarea programului. Este garantată funcţionarea programului în condiţiile specificate în materialele însoţitoare (Facilitaţi şi funcţionare, Cerinţe şi limitări, Manualul de utilizare). Nici autorul şi nici vânzătorul nu pot fi făcuţi responsabili pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, subsecvente sau accidentale rezultate din exploatarea sau incapacitatea de utilizare a aplicaţiei.

7) ÎNCETAREA CONTRACTULUI
Acest contract este valabil până la rezilierea lui. Ca posesor al licenţei puteţi rezilia contractul prin vânzarea produsului (caz în care licenţa este transferată noului proprietar) şi / sau dezinstalarea produsului şi ştergerea / distrugerea definitiva a tuturor copiilor acesteia, a materialelor şi informaţiilor aferente. Vânzătorul poate rezilia unilateral contractul în cazul în care nu respectaţi condiţiile asumate prin acest contract, caz în care va trebui ca în termen de 3 zile de la primirea notificării (prin e-mail, fax sau poştă) să dezinstalaţi produsul şi să ştergeţi/distrugeţi definitiv toate copiile acestuia, a materialelor şi informaţiilor aferente.

8) LITIGII
Acest contract, în totalitate, se supune şi se aplica în conformitate cu legile României şi cele internaţionale. Orice litigii vor fi soluţionate de către organele competente din localitatea de reşedinţa a vânzătorului.